Tom Van Bogaert

Bariton (Podestat)

Downloads.jpg

Veelzijdig en boeiend, zo valt het parcours van de jonge bariton Tom Van Bogaert het beste te beschrijven.

Hij zong als solist in het Requiem van Mozart en dat van Fauré, het Magnificat van Bach en verschillende van diens cantates.

Dit seizoen zingt hij mee de Mattheuspassie van Bach met La Petite Bande in Concertgebouw Amsterdam en is hij opnieuw te gast bij de Midsummer Mozartiade in Acis & Galatea van Händel.
Als liedzanger treedt hij regelmatig op met Thomas Boodts als zijn vaste pianist. Samen brengen ze een uitgebreid liedrepertoire, waaronder Die Winterreise van Schubert. Daarnaast houdt Tom er een bijzondere voorliefde voor het meerstemmige liedrepertoire op na. 
Zijn zangersloopbaan begon in het knapenkoor Flanders Boys Choir (vroeger In Dulci Jubilo) waar hij tegenwoordig zangcoach is. 
Het is dan ook geen verrassing dat Tom gepassioneerd is door het ensemblerepertoire. 
Gedurende zijn studententijd zong Tom regelmatig mee met het Octopus Symfonisch en Kamerkoor onder leiding van Bart Van Reyn. Tegenwoordig is hij een graag geziene gast bij verschillende (ad hoc) vocale ensembles en gezelschappen.
Tom deed ook ervaring op in het operakoor van De Munt via de MM Academy. Hij vertolkte ook verschillende solorollen in studentenproducties, waaronder Bartolo in Le nozze di Figaro, Papageno in Die Zauberflöte (allebei van Mozart), Der Doktor in Hin und Zurück (Hindemith) en Dr Gregg in Gallantry (Moore).​

Naast zijn bezigheden als zanger toont Tom een sterke interesse in (zelf)leiderschap, motivatie, flow en ondernemerschap in culturele context. Vanuit die achtergrond richtte hij samen met Lucas Cortoos het operagezelschap Opera Present op en verleent hij graag advies aan collega’s op vlak van visie, strategie en communicatie. 

Tom behaalde zijn masterdiploma met grote onderscheiding aan het Gentse conservatorium bij Marcos Pujol. Zijn bachelordiploma haalde hij aan het conservatorium van Antwerpen in de klas van Gary Jankowski.