Tom Van Bogaert

Bariton (Podestat)

Downloads.jpg

De jonge bariton Tom Van Bogaert zingt in muziektheater, opera en oratorium. Hij begon zijn zangersloopbaan bij Flanders Boys Choir waarmee hij nog steeds een nauwe band onderhoudt als zangcoach van het mannenkoor.

Op het concertpodium zong hij de solo-rollen in het Requiem van Mozart, het Requiem van Fauré, Acis & Galatea van Handel en het Magnificat van Bach. Tijdens de Covid-19 pandemie nam hij deel aan verschillende streamingprojecten waaronder een opname van Bach's koffiecantate met OperaWerf113. Komend seizoen zingt hij de Mattheüspassie van Bach met La Petite Bande in het Concertgebouw Amsterdam.

In muziektheater zong hij mee in Push van Howard Moody in De Munt. Ook zong hij met Brussels Experimental in UB-29 (duikbootopera) en Vive le béton. Op het operapodium zong hij als lid van de MM Academy (De Munt) mee in ondere andere La Gioconda (Ponchielli) en Giovanna D'Arco (Verdi).

 

Hij behaalde zijn masterdiploma met grote onderscheiding aan het conservatorium van Gent in de klas van Marcos Pujol. Daar had hij het plezier om te werken met Florian Heyerick, Patrick Beuckels en Benoît de Leersnyder.

Zijn bachelordiploma behaalde hij aan het conservatorium van Antwerpen in de klas van Gary Jankowski. Hij volgde er liedklas bij Lucienne Van Deyck, oratorium bij Ewald Demeyere en operaklas bij Guy Joosten. 
Masterclasses volgde hij onder meer bij Ed Lyon, Delphine Galou en Maciej Pikulski.
Samen met Lucas Cortoos is hij oprichter van Opera Present.