top of page
Gabriele Bonfanti

Gabriele Bonfanti

Tenor (Silvio/Pasquin)

187254855_462827195015103_76083796242751

De Belgische tenor Gabriele Bonfanti begon als negentienjarige aan de hogeschool voor muziek en pedagogie, IMEP in Namen, in de zangklas van Benoit Giaux, Françoise Viatour en Eunice Arias.

Hij zong mee als koorlid in verschillende operaproducties in La Monnaie (Koninklijke Muntschouwburg Brussel). Ook zingt hij in het Choeur de Chambre de Namur waarmee hij onder andere naar het Bach Festival van Lausanne trok, onder leiding van L.G.Alarcòn. Ondertussen zong hij in het IMEP solorollen als Rinnuccio in Gianni Schicchi (Puccini), Gontran in Les Mousquetaires au Couvent (Vamey) en de titelrol in Les Contes d’Hoffman (Offenbach). Ook was hij in La Monnaie solist in Steve Reich’s opera Three Tales en zong hij de rol van Monostatos in de Toverfluit van Mozart in het operahuis van Luik.

Gabriele behaalde zijn tweede master in het Conservatorium van Amsterdam, in de zangklas van Don Marrazzo. Daar heeft hij solorollen gezongen als Tito in Mozarts La Clemenza di Tito, Ferrando in Mozarts Così fan tutte en Le Chevalier de la Force in Poulencs Dialogues des Carmélites.

(foto: Mario Bonfanti)

Gabriele Bonfanti
bottom of page