top of page
Lisa Willems

Lisa Wilems

Sopraan (Véronique)

Lisa Willems (Véronique)

Lisa Willems is een Belgische sopraan. Ze behaalde een master aan het Royal Conservatoire of Scotland en het Koninklijk Conservatorium Antwerpen. Ze is Laureate van de MM-Academie van De Munt waar ze binnenkort te zien is als Bloemenmeisje (Parsifal/Wagner), Eine Modistin (Der Rosenkavalier/Strauss) en in een solo recital met liederen van Libby Larsen.

In het verleden bracht ze in De Munt onder andere: Edelknabe (Lohengrin/Wagner) Maiblumen Blüthen überall (Zemlinsky), Songs of the Clown (Korngold) en was ze cover van Mère Marie (Dialogues des Carmélites/Poulenc). Lisa was al te zien als Donna Anna/Zerlina in Don Juan (Don Giovanni/Mozart) van Deschonecompanie en als Leonore (Fidelio/Beethoven) van WALPURGIS, live en in animatie (operavision).

Ze speelt de moeder in Frankenstein van Les Karyatides. In Ivo van Hove’s Dagboek van een verdwenene (Transparant) maakt ze deel uit van het trio. Ze was te zien als Kalypso in Odysseus’ Women + Anaïs Nin op het Louis Andriessen Festival in het Muziekgebouw aan’t IJ (2016 en 2019) en op Operadagen Rotterdam 2019. Op het Dorset Opera Festival (Engeland) was Lisa Sacerdotessa (Aïda/Verdi), Alice (Le Comte Ory/Rossini), Una Novizia (Suor Angelica/Puccini) en “Emerging Artist” in concert.

Lisa krijgt les van Angelique Noldus en Kathleen McKellar-Ferguson en heeft het genoegen gehad masterclasses te volgen bij onder andere Anne-Sophie Von Otter, Stéphane Degout, José Van Dam, Sophie Koch en Lucienne van Deyck.

Lisa Wilems
bottom of page