top of page
Lucas Cortoos

Lucas Cortoos 

Bariton (Podestat) & mede-oprichter Opera Present

Lucas_edited.jpg

Bariton Lucas Cortoos (1992°) is jong solist bij het operahuis De Munt en actief in het muziektheatermilieu. Momenteel toert hij door België en Nederland als Guglielmo in Così met Deschonecompanie en Muziektheater Transparant.

Dit seizoen speelt hij in drie producties van De Munt: de rol van Journalist in Lulu van Alban Berg, Guccio in Gianni Schicchi van Puccini en Sprinkhaan in Een lied voor de maan van Mathilde Wantenaar.

In juni 2019 rondde hij zijn master klassieke zang af met grootste onderscheiding aan het conservatorium van Antwerpen waar hij les volgde bij Gary Jankowski en Lucienne Van Deyck. Daarvoor behaalde hij al een master cello aan het Lemmensinstituut te Leuven. Momenteel vervolmaakt hij zich als zanger bij Charlotte Wajnberg en Angelique Noldus.

Hij geeft geregeld concerten als solist, maar is ook freelance koorlid bij De Munt en het Vlaams Radiokoor. In november 2019 werd hij met pianist Vincent Van Audenhove finalist op de International Music Competition ‘Triomphe de l’Art’ in Brussel in de categorie Lied en in 2018 won hij de publieksprijs en de speciale prijs ‘Inga Kalna’ voor jonge belofte op de International Vocal Competition Alida Vane in Letland.

Hij werkte mee aan verscheidene muziektheaterproducties met het Brussels Experimental (Vive le Beton, UB29, Titus,...) en maakt geregeld zelf voorstellingen (Green Sneakers, Passie, Wij Don Quichot,...).

Als celloleraar is hij verbonden aan de muziekacademie van Alsemberg. Samen met Tom Van Bogaert is hij oprichter van Opera Present.

Lucas Cortoos
bottom of page