top of page

Nadia Voordeckers

Sopraan (Laurette)

Nadia Voordeckers

Nadezda (Nadia) Voordeckers (°1997, Estland) kwam voor het eerst in contact met zang via het kinderkoor van Opera Vlaanderen, waar ze tussen 2007 en 2013 lid van was. Dit gaf haar de kans om deel te nemen aan verschillende operaproducties, concerten en opnames. Het hoogtepunt van haar tijd in het kinderkoor was haar eerste solorol als Zweite Knabe/Die Zauberflöte onder muzikale leiding van Tomáš Netopil en Yannis Pouspourikas.

Hoewel ze ook gepassioneerd was door viool, begon ze een Bachelor in de Muziek in klassieke zang bij Catherine Vandevelde aan LUCA School of Arts, Leuven.

In 2016 en 2017 was Nadia lid van de MM Academie van De Munt/La Monnaie (Brussel), waar ze de operawereld van dichtbij kon ervaren. Als lid van het koor nam ze deel aan verschillende operaproducties en concerten.

In 2017 zong ze als soliste Psalm 42 Wie der Hirsch schreit van F. Mendelssohn Bartholdy met het LUCA-orkest en koor onder leiding van Ivan Meylemans.

In 2019 studeerde ze cum laude af als bachelor en werd ze een extra lid van het koor van Opera Vlaanderen. In seizoen 2019-2020 zong ze in verschillende producties, zoals Don Carlos (G. Verdi), Macbeth (G. Verdi) en Der Schmied von Gent (F. Schrecker). Ze zong ook Erste Dame en Papagena/Die Zauberflöte met het orkest Casco Phil onder leiding van Dionysis Grammenos in Knokke. In december 2021 zal ze de rol van Laurette/Le Docteur Miracle vertolken, in een productie van Opera Present. Momenteel volgt ze een master in LUCA en wordt ze gecoacht door Ilse Eerens.

Nadia Voordeckers
Nadia Voordeckers
bottom of page