top of page
Vincent Van Audenhove

Vincent Van Audenhove

Pianist & mede-oprichter Opera Present

Foto_cv.jpg

Vincent begon met pianospelen aan de muziekacademie van Liedekerke onder deskundige begeleiding van Beatrijs Kockaert.  Al snel bleek hij erg bedreven in de muziek, maar de beslissing om professionele muzikant te worden volgde pas op zestienjarige leeftijd.

Op zijn achttiende ving hij zijn pianostudies aan in het Franstalige Conservatoire royal de Bruxelles, waar hij lessen genoot van Patricia Montero en Jean-Claude vanden Eynden.

Tijdens zijn studies ontdekte Vincent het plezier van samen te musiceren in kamermuziekverband, wat hem ertoe aanzette om na het behalen van zijn Master Spécialisé in Piano ook een Master Kamermuziek te na te streven aan het Koninklijk Conservatorium Brussel. Hij trad als solist op met onder andere het Orkest van het Lemmensinstituut en Le Collectif Musical.

Vincent vervolmaakt zich bij Muhiddin Dürüoglü (Ensemble Kheops), Lucas Blondeel en Peter Bithell (Guild Hall).

Samen met bariton Lucas Cortoos vormt hij een liedduo. Ze genoten coaching van Jozef de Beenhouwer, Lucienne van Deyck, Charlotte Wajnberg en namen ook deel aan masterclasses van onder andere Malcolm Martineau, Christiane Karg en Christoph Prégardien.

In 2019 werden ze finalist van de internationale “Triomphe de l’art” wedstrijd in Brussel. Hij treedt ook op in kamermuziekverband in verschillende bezettingen.

Naast het concerteren is Vincent ook een gedreven pedagoog aan het Conservatorium Leuven en de Stedelijke academie Wemmel.

Vincent Van Audenhove
bottom of page